Friday, 14 December 2012

peningggggg!!!

lupekan sebentar dengan continue study kat overseas... malas nak fikir, nak kusut kan kepale dengan bende2 ni... boleh sakit jiwa... hidup tak tenteram bile fikirkan pasal bnde ni... hah!!!! tolongggggg! tak suke nyer nak buat semua bnde ni... mmg la best klau dpt study kat sane,, tp mcm2 bnde kne buat la.. IELTS, STUDENT VISA, PINJAMAN MARA, INTERVIEW DENGAN PIHAK MARA & CGPA DEKAN..

klau lepas sume bnde tuuuuuu,, selamat la aku flight nnt.. tp dugaan, cabaran nak harungi sume ni sangat2 la menyakitkan jiwa akuuuuu... mudahan2, segala urusan aku dipermudahkannn.. amin~

bile di fikirkan balik,, bukan senang nak hidop kat sane... mmg confirm2 lah kan, tak kan knl org pon.. sbb mungkin kawan2 yg lain tak kan pegi same tempat.. kne pndai independent bile pegi nnt.. kat sini pon, klau aku nak jln sorg2 mmg fikir 2 or 3 kali.. mustahil klau nmpak aku jalan sorg2.. sbb tak pernah aku buat.. hahahaha

next week nak blk rumah,, nak bincang ngan family sume.. patot ke aku pegi..... nk dgr pandangan dieorg dulu... yg penting untuk sem ni, study hard, study smart, more focus on classes....

yg penting skg ni buat mcm takde ape2 yg berlaku.. study mcm biase jeeeee... nnt kang klau over confident elak ke laut je kan semua nyerrrr... hahaha...

tetap kan matlamat & impian,, sentiase berdoa untuk yg terbaik...

Thursday, 6 December 2012

this the chance!!!! grab it!!

yeahhhh!!!! happy sgt2 bile kene panggil dengan madam alinda... guess what she want to tell about???? hahahaha... alhamdulillah!! bersyukur sgt2..

saye adalah salah seorg pelajar yg terpilih untuk study kat overseas... fuyooooo O_O
mule2, rase mcm mimpi, terkejot pon ade..  tp itu tak bermaksud aku layak untuk pergi.. sbb aku kne dpt at least cgpa 3.5.. sgt mencabar.. sem ni kne struggle btol2..

bile da terpilih macam2 bende kne buat.. kne cri uni mane la, print tu la, ini la.. ya Allah byk nyer keje.. yang penting, bnde yg paling2 penting adalah aku kene lah pegi klass english.. ohh my englishh!!!! spm english aku sgt2 lah terokkkk.. tibe2 rase mcm sengal jugak aku ni kan time spm.. hahaha.. takpe2. tu duluuu.. sekarang tak lagi.. hehehe

sekarang ni kne settle kan, segala urusan yg berkaitan ngan study kat overseas.. tak tau nak pilih kat mane.. madam ade suggest uk, us, australia n new zealand... hmm,, tak tau nak pilih mane.. takpe2. perlahan2 kayoh.. nak kne siapkan borang mara lg.. nak photostat segala bnde.. cop lg.. ok!!! kne tetap hakikat yg sungguh byknyer kerja..

takpe.. susah sekarang, mane tau kan senag kemudian hari.. kannnnnn.. hope u guys doa2kan la saye dpt pergi k..

Tuesday, 4 December 2012

final sem make me crazy...

belum ape2 lg da nak mati da... hahahha.. bru start je klass lecturer da buat aku jd takottttt... sem ni byk sgt presentation and coursework... adoii pening.. yg penting work as a team.. klau sorg buat hal, mmg hancur la segalanyerrrr... leceh klau kerja satu kompulan nii.. mcm2 dugaan. hopefully, takde lah team members aku yg buat hal.. hahaha...

perlu ke tak ea aku nak amik borang tok future study kat overseas??????? aku mmg nak sgt pegi.. tp klau nak,, aku kne kerja keras sikit sem ni.. bukan sikit, tp byk... hah!!! tp try je amik, mane tau kan ade rezeki... klau dpt future kat overseas mst best, dan mst byk sgt dugaan.. hmmmmmmm

permulaan sem ni pon agak kusut jugak kepale akuuu.. mcm2 yg jadi.. sakit otak klau difikirkannn.. boleh jd gilerrrr.. hahaha..

Friday, 16 November 2012

result??? alhamdulillah.

result da kuaaaaa. alhamdulullah, bersyukur dengan ape yg aku dapat. terima kasih ya allah. walaupon time final ari tu perasaan aku agak tak stabil, aku dpt buat dgn baik. walaupon ape yg aku target aku tak dpt, aku bersyukur dengan ape yg aku dpt. mungkin aku terlalu target terlalu tinggi, tu yg aku ade rase mcm hampa sikit. takpe2. ade lg 1 sem je, aku kne buat sehabis baik. kne buktikan kat mak n abah yg aku boleh berjaye. nak banggakan dieorg.

tak sangka pejam celik, da hampir 2 tahun lebih aku belajar.rase mcm berat je hati nak tinggalkan kawan2 kolej. mesti nnti rindu kat dieorg kannn. hmmmm. insyaallah nnt smbong deg same tempat ngan dieorg.

abes je study, nak keje dulu. nak apply keje kat mane2 pon sementara nak tunggu degree. klau keje tros pon ok gak. deg buat pjj jeeee.. tp ntah la. klau buat pjj, boleh ke aku buat nnti. hmmmm

Monday, 5 November 2012

sukipt 2012

bestnyer dpt pegi sukipt ni.  seronok. bukan senang nak pegi , mcm2 halangan kne tempuh. kne training la, kne buat selection la.. heee

15 hari kne bertapak kat kptm bangi. mmg kejung la akuuu.. 1st day dtg mmg la takde rase sgt bosan die, tp bile da lame2, mmg bosan die melampau lampau. upacara perasmian sukipt kat stadium uitm shah alam. smpai je sane, mmg ramai gile org. pening aku tgkkk. sampai2 je tros dpt mkn pizza. seronok. kptm adalah kontinjen yv ke 78. hah! ambik kauuuu. beku aku bak tungggu. mmg mcm2 rase ade time tuuuu. tunggu punyer tunggu akhirnyer smpai la giliran kptm kene berbaris.. aku dan kawan2 aku pon tak tunggu, tros pegi barisan depan.. haha. maklum la. live kot perasmian ni kat astrooo. haha. mmg muke aku nmpak la kan cite die kalau aku yg ddok kat depan.. interframe je la keje akuuuu.

aku wakil kptm acara netball. aku adalah salah seorg 1st seven. as wing attack(WA). dlm grouping kptm johan. terer kannnn. haha. pastu kiteorg dpt ke next stage. hah! yg ni la ngeri sikit, sbb ni pusingan kalah mati. kptm vs taylor uni. gs die pulak mmg tunggi giler. team dieorg pon agak kuat. mungkin takde rezeki, kptm tumpas dengan taylor uni. nak buat mcm mane, yg penting kiteorg da berusaha. da abes all out da tuuu. pas game je aku rase mcm nak mati pon ade.. mmg tak cukop nafas aku dibuatnyerrr.

yg penting disbbkan game ni aku jadi hitamm. ohhh! benci!! game indoor tp aku boleh hitam. sungguh pelik aku ni. org lain rilex je. aku je yg tibe2 kulit bertukar. tak paham. dala makin hitam ,jerawat pulak semakin active kat muke aku ni... geram sgt2.

takpe la. redha je la. hahaha. yg pentng aku sangat bersyukur dpt g sukipt.. tu yg sgt2 best. ;)))

Monday, 15 October 2012

impiannnnn

hari ni nk senaraikan impian aku selama ni. insyaallah, klau ade rezeki moga2 jadi kenyataan la impian aku. 

1- disebabkan sekarang aku still tgh study lg, aku mengimpian aku bakal mendapat keputusan yg cemerlang dengan cgpa dekan. aku nak buktikan kat mak n abah. nak dieorg bangge dengan aku. dengan keputusan aku ni la aku boleh bg dieorg gembira. insyaallah. 

2- aku impian supaya aku ade lesen memandu. haha. nnti boleh bwk kete. hehe. 

3- aku pon impikan nak adr camera dslr yg panggil canggih. yg klau org jauh 10 batu pon aku still boleh snap pic dengan cantik n clear. wow. bestnyerrr. tp aku tak suke sgt nak amik2 gmbar org ni. tp klau org yg amik gambar aku, aku suke. hahaha. 

4- impian yg seterusnyer, aku mengimpikan untuk smbong study kat abroad. nak amik degree n acca kat sane. klau nak pegi sane aku kne pastikan yg aku kne dpt tajaan. maklum la, klau nak g saje dengan duit sendri mmg tak mmpu la aku. 

5- next, aku nak sgt jd seorg anggota polis. sbb aku rase mcm best plak jd polis. g keje pon pkaian smart je.. muke nnti mst ala ala garang. konon nyer la. haha. 

6- lepas da abes je blaja, no no no. belum mase nyer untuk aku berkahwin. lepas da blaja, aku nak kerja dan aku nak bantu semua family aku. aku nak beli asset2 aku sendri. asset yg paling yg aku nak beli adalah rumah. rumah sgt penting, klaw tak nnti nak ddok kat mane. tak kan la setiap mase nak ddok kat rumah mak n abah je. bru la pkbeli asset yg lain mcm kereta ke, lorry ke, bas ke. hahaha. klau takde kete pon still boleh hidop sbb ade byk je public transport. kannn. 

7- lepas sume bende da ckop bru la fikir nak kahwin tu sume. sblom kahwin kne pastikan ade rumah n kereta at least sebiji. kancil pon kire,okay la. heee. bile kahwin nnti no catering. sbb abah tak suke. tp klau ikot aku mmg aku mls nak susahkan org. bia sume senang lenang je time aku kahwin. tak yah susah kan diri n penat kan badan. 

8- klau dah kahwin, confirm2 nak ade anak kann. tp tu pon dengan izin allah. insyaallah. 4


byk la plak impian aku ni. harap2 sume impian ni akan jd kenyataan. insyaallah. tp klau asek dengan impian, pastu asek berangan je tanpa ade usaha pon tak boleh jugak. tak ade org dlm duniani yg berjaya tanpa usaha. pokok pangkal nyer usaha tu penting untuk jadikan segala impian kite menjadi kenyataan. insyaallah, tak mustahil sume tu akan menjadi kenyataan dengan izin allah.  aminnnn.

Friday, 12 October 2012

ulang tahun ke 20

alhamdulillah. 20 tahun da aku. aku  sentiase mengharapkan yg terbaik untuk hari yg akan dtg. selame 20thn ni mcm2 aku pernah lalui. insyaallah, selepas aku akan sentiase berhati hati dlm ape jua perkara. umur da jejak angka 2, terasa diri mcm da tua plak. ish. 

thanx to all my friends (wana, ina, nany, nurul, aj, nisha) for suprise me. walaupon aku da boleh bau2 sikit ape yg korang nak buat. pndai sume2 kawan2 aku ni berlakon. hahaha. ape2 pon aku appreciate sgt. thanx for the cake, gelang dan hand book mickey tuu. suke sgt2. pasni mmg bising la aku sbb gelang ni sentiase ade dgn aku. bising sbb ade loceng. haha.aku syg korang sgt. tak lupe jugak pd kawan2 yg kat jb. walaupon time befday aku, aku takde kat jb. dieorg tetap kirim kan teddy untuk aku. comel sgt teddy tuu. nmpak makin bertambah la koleksi teddy aku. dr yg besar smpai la kecik, sume ade. haha. 


ape yg paling penting aku tak sba nak balik jb. rindu sgt2 ngan family aku. da lame tak jumpe dieorg sume. rindu nak betekak n bising2 ngan dieorg. rindu mak n abah. mak2, anak mak sorg ni da mengidam sgt2 nak mkn masakan mak.. nnti balik nak mkn puas2. kat sikit kne ikat perot sikit. maklumla student kannn. hmm. rindu kat mak n abah smpai kat hp pon wt walpaper mak n abah. ish. tak terkate la rindu die mcm mane. hehe.

sekarang ni tgh final exam. alhamdulillah, 4 paper da lepas, tinggal 2 paper lg. semoga dipermudahkan segalanyer.amin. pas abes exam tros focus untuk sukipt. da tak saba da nak pegang boleh, lari2. bersukan bnde yg paling best, boleh ilang kan stress. cume aku berharap kulit aku tak kan jd rentung la. haha. 

Wednesday, 26 September 2012

alhamdulillah!!!

seronoknyer bile aku terpilih jadi wakil pemain netball kptm seluruh m'sia untuk sukipt.. best nyerrrr... rase mcm nak nangis je bile name aku kne panggil.. jadi bangge sekejap.. hehehe.. selection dah la buat kat kptm kuantan.. bukan main lame lagi nak ke sane.. ddok kat dlm bas berjam-jam.. naik sakit punggung aku.. takpe, segala pengorbanan aku terbayar akhirnyer..

kptm nak 12 pemain netball untuk wakil ke sukipt.. syang join untuk selection ni ade 3 tem dari kuantan, bangi dan kl. ada la lebih kurang dlm 30 org pemain.. selection ni based on individual.. klau based on group mmg kptm kl lah yg akan dpt.. hehehe..

dpt pon mmg lah dpt jugak,, tp kne korban kan mase time cuti sem nanti.. tak dpt lah nak ddok kat jb lame2.. mase aku byk habis kat kl jeeeee.. hmmm.. tak bestnyerrrr.. segale plan yg aku nak buat sume aku kne tundaaaaaa... tension akuu.. ni semua sbb nak commit untuk sukipt ni..

semalam time selection tu, aku bersyukur sbb walaupon aku jatuh, aku still okay.. sbb boleh dikatekan terok lah jugak aku jatuh tuuuu.. klau aku salah lending sikit je, mmg terok lah kaki akuuuu.. dala nak exam ni, jgn lah jd ape2 kat diri akuuu.. mintak dijauhkan lah bnde2 tu sumeee. amin..

sekarang ni pk final dulu, bru pk untuk sukipt.. yeahhhh!!!! go fatinn.. :)))




Wednesday, 12 September 2012

tak nk kawan ngan aku??? heran?!!

aku bukan senang nak mara tak tentu pasal, klau aku dah betol mara tu makne nyer kau mmg dah betol2 sala.. selagi mane aku boleh sabar, aku akan sabar.. klau diri sendri nak dihormat dengan org lain, kite sendri yg kne hormat org dulu...semua org dlm dunia ni tak perfect. jgn ingat diri sendri je betul.. kadang2 kite kene jugak fikir tentang perasaan org lain dan org yg kat sekeliling kite.. aku seorg yg tak suke nak musuh or nak bermasam muke dengan sape2.. tp sekali org dah buat taik kat aku mmg aku akan ingat smpai bile2.. klau boleh setiap kawan yg aku pernah kenal dlm dunia ni, aku tak hilang sorg ponnn.. sbb aku ni jenis yg suke berkawan.. bg aku kawan2 best.. boleh buat aku happy even aku tengah sedih sekali pon..

aku knpe perlu ckp yg kawan ni anjing, sial n go to hell... perlu ke n patot ke ckp mcm tu???? seorg kawan yg baik tak keluar pon dr mulot die ngan perkarataan yg macam ni.. ape je kan yg ade dlm fikiran kamu ituuu... aku bukan nak cri masalah ngan org.. aku tak suke tgk or lihat kawan2 aku yg lain sengsare disbbkan  perangai kau.. aku bukan nyer malaikat yg aku sentiase fikir aku sentiase betol.. sume org pernah buat salah, semua org pernah sakitkan hati masing2.. so, tak perlu nak ckp kawan2 dengan perkataan yg mcm tu.. tak elok..

selame ni aku diam je ape yg kau buat kat aku.. aku diam sbb aku tak nak bergado.. sbb aku mls nak gado2 ni.. mcm budak2.. selagi aku boleh control mara aku, aku akan control.. tp jgn smpai buat aku smpai rase mcm nak melenting.. aku tak suke nak condem org.. sbb aku tau bertape susah nyer berada dlm keadaan yg mcm tu.. kawan ni sume nyer same je level.. buang lah sifat ego n berlagak tuu.. rasenyer tak perlu wujudnyer perasaan mcm tu sbb aku rase kite sume dah cm family.. masing2 ade masalah kongsi ramai2.. ye, aku mmg akan bertahankan kawan aku selagi mane yg aku mampu dan tedaya.. aku akan mempertahankan sesiapa je yg bg aku btol.. 

first thing, tolong lah fikir tentang perasaan org lain, jgn lah asek nak fikir pasal diri sendri je.. kite2 sume ni bukannyer budak2 sekolah rendah lg yg nak bergado2 ni.. please lah be matured guys. aku tak suke lah nak gado2 ni... 

terime kasih jugak lah tentang ape yg dah keluar dr mulot kau sendri yg kau dah tak nak berkawan dengan aku lg.. tak sangka lah pulak smpai macam tu sekali tahan keegoaan kau tu kannn... hahaha.. tak sangke rupenyer org yg aku kenal ni yg lebih tue dr aku berperangai mcm ni.. tak phm... aku sini pon tak kesah kau nak kawan dengan aku ke tak sbb aku tak hadap pon dengan sume tu.. sape nak kawan dengan aku, kawan lah.. sape yg tak nak tu masalah kau.. aku akan layan org dengan baik, klau org tu sendri pon boleh layan aku dengan baik.. takde maknyer aku nak layan kau mcm tuan puteri klau kau dah mcm **** dengan aku.. 
faham!!!!!! tolong cermin diri sendri seblom nak ckp org... klau ckp tak serupa bikin pon tak gune jugakkk..

aku sayang sume kawan2 aku.. tp bile kawan aku sendri buat perangai mcm ni, aku tersangat sedih.. totally, mmg aku da tak respect kau lg tak kesah lah klau kau tu tua dr aku... tak semestinyer org yg berumor ni fikiran die matured.. so,, sape2 yg dah tua tu tolong lah nak jd mcm ni...


hahahahhaha.. moment yg aku tak kan luper kan sbb sgt2 kelakarperistiwe yg mcm ni.....




Sunday, 2 September 2012

final woooo

ya Allah.. sekejap nyer, lg sebulan je dah nak final. sekarang ni pulak assignment berlambak.. mati matiiiiii.. time2 mcm ni lah yg akan buat aku tak senang nak duduk.. otak sentiase akan fikir pasal final je... aku berharap sem ni aku dapat jawab soalan dengan tenang dan lulus dengan cemerlang.. amin.. doakan ye kawan2..

tapi dlm mase yg same jugak aku berharap masa2 mcm ni emosi aku stabil.. tak de gangguan dr segi ape2 pon.. aku takot sangat.. sbb aku tau akan sampai satu mase tu aku akan jadi tak betol.. aku berharap sangat aku akan lupe pasal bnde tuuuuu.. tolong lah bg aku lupe.. sbb klau aku ingat nnti mst aku akan jadi gila sekejap.. aku tak nak pasal bnde tu aku yg jd tak tentu arah.. orang lain dok sedap, aku kat sinni jd org ape jeeee.... aku berharap agar lupe ingatan sekejap sbb aku tak mmpu nak tempuh bnde yg akan datang tak lame lg ni.. ckop lah ape yg aku dah tempuh mcm2 perkara seblom ni.. aku dah tak tempoh nyer lagi sekali.. sangat pedih dan perit... rase mcm hati aku dihiris gune pisau..

ari tu aku blk jb, jumpe kawan2... mcm2 dieorg tanyer kat aku... soalan yg paling aku tak sangka dieorg nak tanyer.. "fatin, mcm mane kau boleh kuat n kau boleh tempuh semua ni??" aku terdiam kejap.. aku pon ckp lah.. mmg bukan senang nak tempuh bende mcm ni, aku terpakse kene jadi kuat untuk diri sendri.. aku pon selalu je menangis bile fikir bnde2 yg lepas.. tp klau nak buat ape2 pon dah tak boleh, ape yg penting kne kuat kan semangat untuk tempuh segala dugaan.. dah mcm penceramah lah pulak kan aku.. hehehe.. dan soalan yg selalu org tanyer kat aku dan kawan2 pon tanyer jugakk.. "fatin kenape kau tibe2 bertudung?" hah! biase nyer klau org tanyer soalan ni aku akan senyum jeee.. tp kali aku nak bgtau kenape... 1st, mungkin ape yg telah jadi pade aku seblom ni telah berikan aku petunjuk supaya aku lebih menjaga aurat aku.. 2nd, aku dah berjanji pada diri sendri yg aku akan bertudung lepas aku dah tak de ape2 ikatan dengan A****. sebab die nak sangat org yg bertudung mungkin lebih sopan dimatanyer.. so, lepas ni jgn nak tanyer2 lg da.. mls nak jawab.. dan ramai je kawan2 yg lebih mengata aku mcm2 bila aku pkai tudung.. hahahaha.. kelakar lah.. org nak jadi lebih baik pon nak mengata, tak faham betol.. kadang2 aku rase jd mcm penceramah untuk kawan2 aku lah pulak bila dieorg ade masalah dengan bf2 dieorg.. hehe.. tp aku ni tak berape nak suke sangat nak berceramah ni.. tp ape yg selalu nyer aku buat, aku akan nasihat je kat kawan2 aku.. sbb nnti aku tak nak lah yg dieorg ckp aku ni perasan bagus pulak.. 

sekarang ni yg penting aku kne tempuh lagi 1 masalah yg akan datang pada aku.. aku kne jadi kuat mcm dulu lagi... kuat kan diri, kuatkan hati dan kuatkan semangat. insyaallah aku akan cube sedaya upaya aku untuk lupe pasal bnde tuuu.. ape yg terjadi akan ade hikmahnyer... semuanyer dah tertulis.. ingat fatin, kne redha atas ape yg berlaku... 

YA ALLAH, KUATKAN LAH DIRI, HATI DAN SEMANGAT HAMBAMU INI.. BERIKAN LAH AKU KEKUATAN UNTUK MENEMPUHI SEMUA INI.. AMIN~


Tuesday, 21 August 2012

Beraye tanpe atok

rase lain bile raye tahun ni takde atok. rase mcm takde seri jeeee.. rindu kat arwah atokkkkk. sambutan raye pon mcm kurang meriah dari tahun seblom ni.. klau ade arwah dulu, sangat2 meriah dibuatnyerr kat ruma tuuuu. 

mase arwah meninggal dulu pon, aku tak dpt nak tgk jenazah time arwah meninggal. aku sempat tgk time atok sakut kat hospital je.. tu pon dpt tgk kejap sbb time tuu busy dengan assignment. assignment plak buat group, klau individul mmg pi lantak. takde maknenyer aku nak kesah.. ya allah. hanye Allah je yg t u mcm mane perasaan aku time aku dpt berita atok dah arwahh.. tros air mate aku mengalir.. on the spot aku tgk blk jb.. arwah meninggal lepas asa dan dikebumikan mlm tu jugakkk. 

aku berusaha blk cepat2, amik tiket bas cepat. tp ape kan daya. aku tak sempat tgk arwahhh.. aku antare cucu atok yg tak dpt nak tgk arwahhhh.. smpai je kt rumah, aku teros pelok mak. airmata pon secara tibe2 mengalir mcm air terjun. mak dan yg lain2 tenang kan aku.. aku seolah tak dpt nak terime ape yg da jd. 

agak dlm bape bulan jugak la aku tak dpt nak terima. klau blk rumah atok mst aku akan tercari cari atokkk. kadang2 sampai aku cari dlm bilik lg. dlm bape hari pas atok meninggal, atok ade dtg dlm mimpi akuuu. dlm mimpi tu atok senyum je kat akuuu. mungkin atok tau yg aku nak sgt jumpe die n rindu sgt2 kat dieee... sbb aku ni lain mcm sikit, klau rindu org lebih sikit, mule la nnti aku mimpi2.

ape2 pon, aku sentiase doakan aku tenang di sana.. al-fatihah buat atok MISNAH BTE AHMAD. 

Friday, 17 August 2012

SELAMAT HARI RAYE AIDILFITRI...

ramadhan akan menutup tirai je. dan datangnyer syawal.. dengan ini, saye NURFATIN FATEHA BINTI BAHARUDIN ingin menyusun spuluh jari, ingin meminta maaf atas segala kesalahan saye yg di segaje kan mahupun tidak.. tak kire sesiape saye yg bace blog ini, saye ingin minta maaf atas segala kesilapan saye kepada anda.. disini jugak, saye ingin tujukan ucapan maaf saye kepada org2 yg terpilih..

abah & mak: adik minta maaf atas segala kesalahan yg adik lakukan.. sesungguhnyer mak ngan abah adalah org yg adik paling sayang dlm dunia ni.. terima kasih kerana besar kan adik.. adik tau adik byk buat salah, adik akan tebus semua kesalahan adik.. insyaallah.. adik nak jadi anak yg berguna untuk mak ngan abah..

along, kakmul, akak, abg n farez: minta maaf dr hujung rambot sampai hujung kaki klau adik ade buat salah kat korang semua.. korang adalah kakak ngan abang yg terbaik dlm dunia ni.. walaupon kadang2 menyakitkan hati jugak korang ni.. hehe.. tp adik tetap sayang korang.. love you all!!! korang byk berkorban untuk adik selama ni.. terime kasih yeeeee...

awak: saye nak minta maaf klau saye ade buat sala kat awak... saye tau awak byk bersam dengan saye.. hanye org yg bersabar mcm awak je yg boleh tahan dengan saye.. terima kasih sbb awak byk membantu dan menasihati saye dlm semua aspek.. walaupon awak busy ngan kerja, awak tetap ade bile saye [erlukan awak.. terima kasih  jugak sbb awak memahami hati saye.. awak sanggup tunggu sampai hati saye sedia untuk terima awak.. walaupon awak tau perasaan saye macam mane dengan awak, awak sentiase ada kat sisi saye.. terima kasih atas pengorbanan awak.. saye tak kan lupekan ape yg awak dah byk lakukan untuk saye..

kawan2: aku mintak maaf klau aku ade buat silap ngan korang semua.. kadang2 mulot aku ni laser, hati aku baik.. aku sayang semua kawan2 aku.. tak hilang walaupon seorg.. tanpe kawan2 aku, sape lah aku.. 

N & I : aku harap korang dapat lah bace blog aku ni. di sini, aku ingin minta maaf kat korang ber2.. tak kire dari segi ape2 pon.. mungkin ape yg terjadi dulu tu semua dah ditakdirkan Allah.. aku sentiase doakan korang berdua bahagia.. aku tak pernah berdendam or jauh sekali nak bermusuh dengan korang.. sempena bulan syawal yg akan tiba ni,, aku menyusun sepuluh jari meminta maaf atas segala perbuatan aku terhadap korang.. 



fuhhhh!!! lega sikit bile da minta maaf kat semua org.. bru hati saye tenang sikit.. :))
hopefully, ini bukan ramadhan yg terakhir untuk aku.. bulan ramadhan adalah bulan yg penuh keberkatan.. insyaalllah klau aku dipanjangkan umur, aku akan berada di bulan ramadhan yg akan datang.. syawal hampir tibe,, SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI untuk semua.. 
MAAF ZAHIR & BATIN...

Monday, 13 August 2012

hari berbuka puase dengan geng sexay ladies.. ina, wana, zana, nurul, aj, nisha n nany.. sangat best.. buka kat subway, gelak sakan mcm org giler... tak hirau kan org lain pon.. even gelak mcm nak pecah cermin subway tu, still wat dang je dan tetap teros gelak.. terime kasih korang sbb dah gembirakan aku ari ni.. suke sgt.. 

mungkin ni ramadhan yg terkahir untuk kite sume.. tahun depan kite dah tak study same2 lagi.. mst rindu korang sangat... mungkin td tu last kite berbuka ramai2.. ya Allah, rase mcm nak study kat sini je tros.. sbb nnti tahun depan dah tak dpt nak buke same2 lagi... nak nanges lah pulak aku bile pk...

"insyaAllah berbuka puasa tadi adalah yang terakhir utk kita semua sebagai pelajar DIPLOMA IN ACCOUNTING, sangat sangat sedih kan puasa tahun ni akan jadi terakhir utk kite ber8? tapi ada gembira juga insyaAllah kite akan keluar jugak dari situ as the best UiTM student next year. Ameen ya Rabb." bu ina...

sedey sgt bile bace ina update status mcm ni.. amin ina,, semoga kite sume keluar nnti as the best student uitm yg kptm dah lahirkan... aku berharap sangat nnti klau nak amik degree kite amik kat tmpat yg same, dan course yg same... sbb aku mls nak kenal ngan org yg bru.. nnti aku jd kekok... tak sukeeeeee... 

yang penting sekarang ni,, aku sayang korang.. walaupon ade antare kite kadang2 wt hal kite tetap baik jugakkk.. sbb kite dah knl antare satu sama lain.. masing2 da faham perangai masing2.. so,, kadang2 ade yg kne mengalah untuk tak nak kerohkan lagi keadaan... ape2 pon, aku sentiase berdoa agar korang sume berjaya di dunia dan di akhirat... love u all !!!!!!

Friday, 10 August 2012

muhasabah diri.


Rasulullah saw bersabda :
"Barang siapa di antara remaja berkahwin dalam usia muda, maka menangislah syaitan.
Dan ia ( syaitan ) mengeluh, "Aduh, celaka aku, agamanya telah dipelihara dari godaanku."
-HR. Ibnu' Addi-

kawin awal,, kebanyakan nyer remaja yg kawin awal ni nak menghindarkan diri dr melakukan maksiat ataupun berzina.. kadang2 kite tak sedar yg kite bercouple2 ni pon boleh membawa kepada bnde2 yg mcm tu.. cume ape yg penting, setiap pasangan harus menghormati antara satu sama lain dan tidak melakukan perkara yg dilarang.. klau kawin muda pon, kne pikir jugak tentang mase depan.. tak dinafikan kawin muda ni bagus, tp setiap individu mesti kne ade sikap toleransi antare satu same lain, supaya rumahtangga kekal abadi.. punca kewangan pon mesti kukuh.. tak kan si lelaki nak bg anak org mkn pasir pulak kan..... 


seorang isteri yang baik akan sentiasa menjadi penenang hati suaminya.

isteri adalah tempat dimana suami perlukan belaian kasih sayang.. dengan suare si isteri juga ianya boleh menyejukan hati suami.. tak kire secantik mane pon isteri, seburuk mane pon isteri, suami pasti bersyukur dengan kehadirannyer.. suami akan lebih bersyukur sekiranyer si isteri pandai melayan hatinyer.. plus2 lg suami sayang.. tanggungjawab isteri tak dinafikan sangat berat.. so, seblom nak kawin tu, pastikan muhasabah diri terlebih dulu sama ada mampukah kite memikul tanggungjawab sebagai seorg isteri.

Jodoh itu kita dpt rasakan dgn kehadiran seseorang yg m'buatkan kita lebih tenang,lebih b'tambah aman,malah lebih tingkatkan keimanan...

jodoh terletak di tangan Allah.. dimana kite tak boleh mengelaknyerr.. insyallah, semua yg ditentukan oleh Allah itu adalah yg terbaik untuk hambaNya. ape yg kite perlu buat adalah berdoa agar jodoh yg telah ditetapkan itu, tergolong dlm org2 yg beriman.. lelaki yg baik untuk perempuan yg baik, dan sebaliknyerrrrr.. aku cume berhrap agar ape yg sudah tertulis untuk ku adalah yg terbaik.. 


Pilihan hati belum tentu baik.. Pilihan keluarga mungkin baik.. Pilihan allah sentiasa terbaik.

mungkin kita akan pilih untuk bersama dengan org yg kita cinta.. tp tak semudah itu,, kadang2 org yg kite cinta tak semestinyer mencintai kite.. pilihan hati tak mungkin tepat untuk kite.. kadang2 ianya boleh menghancurkan kite sendri.. dengan cinta, macam2 boleh jd.. aku lebih suke melihat org yg aku cintai bahagia dengan kehidupannyer walaupon tak bersama aku.. kadang2 cinta ini perlukan pengorbanan.. tak kire lah dr segi ape pon.. hanyer Allah sahaja yg tahu perasaan aku.. mungkin sekarang aku akan terima sesiapa sahaja pilihan keluarga.. mungkin itu terbaik. ibu bapa mane yg taknak lihat anaknyer bahagia.. pasti mereka mahukan yg terbaik untuk anak mereka.. dan yg pastinyer, pilihan Allah adalah pilihan  yg terbaik... segala pilihan Allah akan aku terima dengan redha.. insyaallah semua ape yg aku lakukan semuanyer dengan ikhlas...



mase untuk muhasabah diri... 

Thursday, 9 August 2012

10 malam terakhir ramadhan..


Setiap kali bulan Ramadhan, selalu kita mengimpikan untuk menemui malam yang cukup istimewa, Malam Lailatul Qadar. Dimana menurut banyak keterangan bahawa Malam Lailatul Qadar itu terjadi pada 10 malam terakhir di bulan Ramadhan.

Dimana dimalam itu lebih baik dari seribu bulan, dengan kita beribadah dimalam tersebut. Dan bukankah disetiap hari itu baik, asalkan kita isi dengan berzikir kepada Allah SWT.
Malam Lailatul Qadar sering di sebut malam seribu bulan, bahkan kalau yang melakukan ibadah dimalam tersebut pahalanya sama dengan ibadah seribu bulan.

mari lah kita sama2 mengejar untuk melakukan ibadah di 10 malam terakhir. moga2 kita semua diberi petunjuk oleh Allah SWT. dan moga2 kite terpilih oleh Allah untuk menikmati Malam Lailatul Qadar.. 


Wednesday, 8 August 2012

class cancel!!! so, kite enjoyyyyy....

semalam byk klas cancel, aku ngan housemate aku pon merancang lah nak g jalan2.. hahaha.. mmg penat kiteorg berjalan.. mmg betol2 lepaskan tension.. walaupon best tp best.. dpt tgk movie sekali cite total recall.. cite ni mmg sgt2 best... hahaha

seblom pegi aku tekad tak nak beli barang ape2... tp itu sume hanye dusta... terbang duit aku beli barang2. haha.. niat hati nak belikan bju untuk anak buah aku sorg tuuuu.. tppp, sory lah ye kimi, maksu tak ckop duit lahhh.. hehehe.. awak sroh mama awak belikan je k.. hahahha.. ape2 pon yg best nyer dpt belikan bju untuk mak n akak.. cantik sgt bju tu, smpai aku rase syg lah pulak nak bg.. hahaha.. tp pas aku try bju tu, aku raye mcm akak aku je yg akan muat.. takot je klau mak tak muat nnti.. takpe, klau mak tak muat, nnti adik belikan mase adik dah kat jb k.. nnti kite g beli same2.. nnti mesti akak aku yg akan amik due2 bju tuuu.. hahahaa... takpe, aku bg die baju, nnti aku pau lah die plakkk.. hehehe.. 

minggu ni siaplah bju... sukenyerrrrr... aku rase tahun adalah yg paling over.. bju kurung untuk raye je, da ade 6 pasang.. tu tak termasok jubah lg.. hahaha.. takpe lah.. tambahkan koleksi bju kurung... hahaha... mmg sebulan beraye aku pakai bju kurung je lahh.. bru lah nmpak sopan sikit.. hehehe.. tgk je sopan, tp sekali bile dah ketawe mmg sume akan geleng kepale tgk aku.. hahah.. nmpaknyer akak kne dulukan lah duit die untuk bayar sume baju tempahan aku tu sbb die yg akan amik.. hahaha... rase mcm tak nak bayar lah pulak.. hehehe.. okay! aku nak pau akak.. tahun byk lah duit raye aku dpt.. abah, mak, abg long, kak long, abg, akak, farez n tunang die... hahaha... mmg sumeorg aku kejar semate nak duit raye... tak terlupa jugak nak mintak duit raye kat #AA... ni mst kne mintak yg special sikit ni.. hahaha

klau tak blk raye ni #AA nak amik.. tp apa kan daya.. die kne kerja lah pulak.. hm,, kesian lah pulak tgk die.. asek kene keje je.. dala raye tahun lepas tak raye kat sini, beraye diperantauan.. tahun ni plak raye die kne keje.. hmmmmmmm... tak tau lah nak ckp ape... takpe lah.. sabar je la k.. da kne keje nak buat mcm mane kannn... bak kate die,, kne pk future... so, die nak kumpol duit.. bgus ! ade mase depan.. itu yg saye suke awak tu... die selalu lah jugak bising kat aku, sroh berjimat.. tp nak buat macam mane kan, lumrah wanita.. suke bershopping.. hehehe.. shopping ni boleh menghilangkan stress.. dan ianya jugak boleh menghabiskan duit... hahahahah


Monday, 6 August 2012

minggu ni perasaan aku tak stabil.. keja au asedk2 nak mara jeeeee.. hmm,,, aku pon sekarang ni mmg tgh takde mood.. mls nak blaja.. rase mcm nak blk jb je.. da rindu ngan mak n abah.. 1 family aku aku rinduuuuuuu... cepat la sikit, aku da tak sabar nak blk beraye ngan ideorg sume... perasaan rindu semakin mmbuak da ni.. bile perasaan aku tak stabil mula lah kan aku nak beremosi.. ketawe sudah, nanges pon sudah... klau ikot kan hati mmg sekarang jugak aku nak blk jb.. hmm,, bosan lah pulak ddok kat kl ni.. bosan dgn environment nyerrr.. klau boleh aku nak pegi teman yg tenang.. 


aku tak tau knpe ngan aku sekarang.. aku sendri tak phm dengan diri aku.. kadang2 okay, kadang2 tak.. hmmmm. klau diizinkan kan ALLAH aku nak beraye sakan ngan family aku tahun ni.. sbb mereka sume sentiase buat aku happy.. tp kadang2 tu ade lah sakit hati jugak kannnn.. hahaha.. rindu yang tak terkateeee... 


MAK!!!! ADIK RINDU MAK SANGAT2. nak peluk mak sbb adik rase adik mcm nak nanges je kat bahu mak... tp tak tau knpe.. semua perasaan adik dah bercampur adok... klau lah mak ade ngan adik,, mst adik tak kan nanges.. 

Friday, 3 August 2012

rest time...

alhamdulillah.. semua test dah selesai.. bru lah boleh tarik nafas dengan lega kejap... tp yg penting esok(sabtu) ade klas ganti.. aduhhh,, mlsnyer nak lah g klas.. kang klau tak g kang, rase mcm rugi lah plak... hmm... knpe mst nak kne buat klas ganti bagai.. penat tau... esok pas klas mmg aku nak kua jalan2... tension yg teramat da ni.. asek nak blaja pon tak boleh jugak kan.. hahaha.. so, esok time to release tension, nak g tgk air panjut kat klcc... mst best... hehehehe


basically, sume test ni aku boleh jawap.. tp mst lah ade yg sala jugak kan.. tu perkara biase yg aku buat time exam.. hehehe... cepat lah abe study,, nak penat nak study... sakit otak aku.. hahaha.. klau abes dip, tros kawan boleh tak???? tak nak keje.. nak jd suri rumah sepenuh mase jeerrrr.. hahaha.. boleh takkkkk?????? 


mmg elak kne jerit lah aku.... hahaha... takpe2.. sabar fatin.. tinggal lg bape sem ni.. rilex sudahhh.. hahahaha... nmpak kan yg sekarang ni aku tengah tensionnnnn.. lalalalalalalalalala


yg penting, rindu giler nak balik jb... kat sini pon, aku sahur mcm tak sahur... sahur pon just bgn minum air.. tu je yg aku mmpu sbb aku sentiase ngantok.. mane tak ngantoknyer kannn klau dah tido pon pkol bape pg.. hehehe.. buke pon asek buke kat tempat yg same je.. naik bosan akuuuuuu.. nak mak or abah yg mak.. confirm ku mkn byk2. ahahaha.. kat sini aku tak mkn byk pon.. sbb takde selera sgt... :'(


nak balik jbbbbbb.. tolong la... !!!!!

Wednesday, 1 August 2012

SALES RAYAAAAAA !!!!


PROMOTION BAJU KURUNG MODERN!!!!

ONLY RM125.. INTERESTED PLEASE PM ME IN FACEBOOK, http://www.facebook.com/ahetaf

PM DETAILS
NAME:
ADDRESS: 
NO HP:
CODE:




KURUNG MODERN MERAK



colour: Purple
material: chiffon silk
size: 36, 38






 code: merak 02
colour: pink
material: chiffon silk
size: 36, 38



code: merak 03
colour: white
material: chiffon silk
size: 38


code: merak 04
colour: green
material: chiffon silk
size: 38




BAJU KURUNG MODERN LAYER




code: Layer 01
size: 38
material: chiffon silk


code: Layer 02
colour: Black
material: chiffon silk
size: 36, 38


code: Layer 02
colour: Black
material: chiffon silk
size: 36, 38

SELAMAT MEMBELI.. 


Monday, 30 July 2012

berniaga secara kecil-kecilan... berminatttt????


PROMOTION  RAYA!!!!


BAJU WAKAWAKA
MATERIAL: COTTON

RM50
PINK 01
PURPLE 02

SOFT BLUE 03

RED 04


SELUAR PALAZZO
MATERIAL : CHIFFON

RM48


P1 PINK
P2 GREY
P3 PURPLE
P4 BEIGE
P5 YELLOW



DRESS

RM120





klau korang berminat nak beli boleh pegi ke fb saye http://www.facebook.com/ahetaf 
nnti boleh pm saye di fb..

lg beberapa hari saye akan update promotion raya untuk baju kurung pulak.. sumenyer cantikkk...    



SELAMAT MEMBELI !!!

Friday, 27 July 2012

bulan puase....

da lebih kurang seminggu da berpuase.. tp dpt buka dan sahur dengan family hanye sekali je.. hmm,, rindunyerrrr dengan dieorg sume.. klau sahur memang meriah rumah aku. sbb ramai org.. semua adik-beradik aku akan ade.. tp klau buka tak semuanyer yg akan ade. sbb ade yang sibok bekerja.. nak balikkkkkk !!!!!!
 nasib baik ari tu balik aku dpt bg2 kan mase aku.. hehehe.. 1st day puase aku mesti lah kne buka ngan family aku kannn.. hehehe.. mmg biase la tradisi family aku, yang kiteorg akan berbuka kat rumah atok.. sangat best sbb kecoh dibuatnyer.. hehehe.. ari ke-2 plak aku buka dengan si die.. nasib baik sempat berbuka dengan die.. walaupon kiteorg dpt jumpe kejap je, tp tu la yg best.. sbb klau jumpe selalu nnti bosan.. dan tabiat dieorg dah la tak tau hala tuju klau nak kua. tak abes2 pegi tempat yg same je.. kannnn.. hahahaha..

sekarang ni aku sibok dengan common test uitm.. haiyoooo. uitm klau buat soalan mmg akan bg kepale student berputar.. dan akan kua kan soalan yang aku rase mcm tak pernah belajar pon.. so, aku kne bersedia.... MAF 320, FAR300, TAX 320 please be nice to me okay.. hehehe :)  mintak2 lah aku boleh jawab.. sbb test 1 ni 15% marks untuk carry marks. klau carry marks tinggi senang la mmg nak score time final... 

knpe lah aku amik course uitm.. klau aku amik acc kat poly mst tak kan jd mcm ni.. sedeyyyy !!!! :(  tp nasib baik jugak aku tak msok poly, sbb klau aku msok poly, aku akan msok kat poly merlimau... nmpak sgt Allah da tunjuk kan jalan untuk aku... aku bersyukur.. tak menyesal pon. :) 
kawan aku, every sem kot die dekan kat poly tu... so, die buat kan aku rase mcm nak lempang2 je muke die.. hahaha.. aku pon ade la jugak tanyer die pasal ape yg die blaja, agak senang lah berbanding dr uitm. takpe fatin... sabar.. yang penting aku kne ingat yg aku amik course uitm, so aku tak boleh nak bndingkan course uitm ngan poly.. sbb totally different kot... aku takde la pndang rendah kat budak2 poly cume kadang2 lg senang nak score kat poly.. kawan klas aku yg every sem dekan pon mcm nak mati aku tengok die blaja. klau aku jd mcm die mmg boleh mati aku.. 

kat mane2 pon blaja tak penting sgt, yg penting dpt menimba ilmu... tu je.. sbb smpai ke liang lahat pon kite akan menuntut ilmu jugak.. kannnn... 

nampaknyer die tak jd pegi france... yeahhhh !!!!!! klau die pegi mmg kiteorg akan jarang giler la contact.. yela, pkol 10 am kat m'sia, kat france ntah pkol bape je... hahaha.. akhirnyer die da buat keputusan. so ape2 pon keputusan die aku akan terime... even die pegi or tak.. 




Tuesday, 17 July 2012

this week mmg sangat2 memenatkan aku.. dengan homework, quiz, pre-test, test, paperwork lg.. adooiii.. boleh pecah otak den. mcm2 bnde kne pk.. bnde yg tak sepatotnyer aku kne pk pon, aku pk jugak..


lect pon klau nak bg homework mst nak bg byk2. ingat kiteorg ni ape.. kang klaw tak siap, kne bebel la ape la.. so, jawapan nyer, kiteorg ni pon kne la bg2 kan keje. kau buat sikit, aku buat sikit.. hmmmmm.. test lg.. adoooiii.. sekarang ni da minggu yg ke-5, so semua test menanti.. insyaallah aku buat dengan sebaiknyer..


paperwork... hah ! ni yang buat aku mara.. aku tau la yg aku ni jadi setiausaha, tp agak2 lah klau semua bnde aku yg kne buat. ade penolong pon mcm takde.. tak phm aku. masing2 nak wt keje senang je.. ckp je pndai, buat tak nak pon.. nak ade jawatan, tp tak nak kalah, nak jawatan yg tinggi2, tp tak buat keje langsung.. apakah itu???? manusia mcm tu la..nak name je lebih, biase la nak populariti la tu kannnn.. klau hidop tak menyusahkan org lain tak boleh agaknyer kannnn.. nak kne siap kan this week. nak tunjuk depan penasihat la.. nasib baik lah ade kawan yg boleh nak tolong aku.. klau nak harapkan penolong aku,, mmg tak siap lah keje aku.. klau nak mengharapkan aku je yg kne buat, mmg boleh pecah kepale otak aku.. kadang2 tension jugak klau asek aku je yg kne buat.. aku je yg penat nak memerah otak. tp org lain yg dapat name.. aku bukan balaci kau nak arahkan aku buat mcm2.. klau sume nak ikot tekak kau je mmg melampau lah.. sikit pndangan org pon kau tak boleh nak terima. besar mane kau??? hidop klau nak ikot telunjuk kau je,, dr A smpai Z lain kali kau buat je k.. mmg ni last la aku nak terlibat dlm bnde ni.. next sem aku da tak nak amik tahu lain.. next sem aku da final sem.. so sape yg kacau aku, mmg takde maknenyer la aku nak layan.. asek kau je yg nak selfish kan... aku pon nak jugakkkk... 


aku jenis yang panas baran, tp selagi aku boleh sabar aku akan sabar.. tp klau tahap kesabaran aku da hilang mmg aku hembos je.. tak kire la kau sape.. aku ade hak untuk bersuare. dan ari ni aku bersuare.. mungkin mmber2 team yg lain takot nak bersuare.. so aku wakilkan dieorg sume.. takpe.. klau nak gado sekali pon aku tak kesah. sbb aku rase kali ni kau da lebih.. dan aku bersedia letak jawatan.. dan kau boleh lantik org lain ganti aku, buat bnde2 yg memeningkan kepale otak ni.. :)

Thursday, 12 July 2012

tawaran !

ohhh my god !!!! knpe mst diberikan tawaran tu kat dieeee.... klau die terima, comfirm2 la ntah bile die balik sini lagi.. dah la tak smpai setahun kat sini.. dah kne pegi lagi.. kesian die nnti kat sane sorg2.. errrr !!! dan aku pulak mcm mane nnti????    :(

hari ni nak blk, nak bincang ngan die pasal bnde ni.. hopefully kiteorg boleh bincang n buat keputusan yang betol dan baik untuk kedua belah pihak.. tp aku rase die akan pegi dan terima tawaran tu.. tak pe, klau die pegi pon aku akan tunggu die kat sini.. lg pon aku nak study, klau die keje dlm 3 or 4 tahun kat sane pon takpe. sbb aku nak focus kat study aku dulu. bia die utamakan kerjaya die dulu..

yang penting die siap boleh pesan kat aku, jumpe kat sane.. dan study rajin2 pasti aku boleh g sane jugak.. hmmm.. takpe aku akan cume untuk study rajin2 dan dpt CGPA dekan untuk study kat abroad. sbb kolej aku under MARA. so, sape yg dpt CGPA dekan, MARA akan tawarkan untuk study kat abroad n yang penting dpt biasiswa MARA.. insyaallah kite akan jumpe kat sane ye awak.. itu pon bergantung pada rezeki.. so, mulai sekarang aku kne tanamkan matlamat aku.. klau nak CGPA dekan kne study rajin2.. sbb aku tinggal lg 2 sem je.. insyaallah, klau di izinkan ALLAH kite dpt jumpe kat sane yeeeee...

klau die pegi, ape yg aku harapkan die jage diri baik2 kat negara org. takpe, lg pon ni bukannyer first time die g sane.. so, mst die boleh jage diri sendri.. kannn.. hehe.. lg pon time aku knl die pon., die time tu kat sane.. hahaha.. die pon kne jage kesihatan jugak.. dan yang penting jgn nak menggatai nak cri org lain.. mmg ade kang automatik aku dtg sane semate mate sbb nak tumbok muke die. hahaha
ape2 pon kiteorg kne buat keputusan yang betol.. mcm2 aspek kne pikirkan jugak.. 


tak saba nak balik.. mst sume dah siap kan kat jb tuuuuuu.. tinggal lg sikit je yg nak buat ape2 yg patot nnti bile balik.. comfirm2 lah hantaran untuk belah laki n perempuan dah siap.. hehehe.. cume kek je kne beli hari sabtu mlm.. yeah!!!! tak sabar nyerrrrrrr....... :)


Tuesday, 10 July 2012

soryyy, saye bukan seorg perampas.

wahai, wanita yg budiman.. aku dengan bf kau tu cume kawan sahaja. tak lebih pon. walaupon aku pernah bercinta dengan die dulu, tak bermakne aku still ade perasaan dengan die.. lg pon hubungan kiteorg dah lame dah tak de ape2.. dan kiteorg pon dah lame dah berkawan mcm biase je.. no heart feeling. okay. aku tau die dah ade gf, tak kan lah aku nak kacau daun plak.. aku ni perempuan, so aku tau hati seorg perempuan mcm mane. lagi pon aku bukan jenis yang suke nak merampak hak atau kebahagiaan org lain. dan aku phm yang kau sgt risau klau bf kau diambil org.. kan kannn... biase lah tu, gf mane yg tak risau kan kalau bf die rapat ngan pompuan lain. ape2 pon dont worry, aku ngan die hanyer sekadar kawan biase sahaja.





sekeras or sekasar aku pon, aku ade hati dan perasaan. cume aku bukan seorg yg jenis lembut seperti dulu lagi. semua pengalaman yang aku tempuh dah banyak mengajar aku. so, tak perlu nak salah kan aku klau ape yg aku bukan tu tak betol. sbb aku takot bnde yg aku pernah lalui akan terjadi lg. tak semestinyer aku tak menenjukkan perasaan yang aku tak sayang or cinta seseorg tu, bermakne aku tak sayangkan die.. ape yg aku percaya jodoh aku ditangan Allah. semuanyer sudah tertulis dalam kehidupan aku. aku berserah sekiranyer sudah tertulis aku bersama dengan pilihan Allah. bile jodoh itu dah smpai, tak lah aku nak tolakkkan kan.. 

aku tak percayakan cinta. ape yg aku percaya adalah jodoh yang akan menemukan aku dengan seorg yang telah dipilih oleh Allah untuk aku. cinta boleh datang selepas perkahwinan. tak de lah maksud aku, aku nak bersama ngan org yg aku tak kenal, then kawin sooo pas kawin bru bercinta... ohhh !!! nooooo... 


:)

Saturday, 7 July 2012

menghitung hari.......

tak saba nyerrrrrrrr... tinggal next week je. persiapan sume da sediakan. mak ngan abah pon bakal nak ade menantu.. hehehe.. barang2 untuk lelaki dan pompuan pon da beli jugak..hopefully semuanyer berjalan dengan lancar dan takde ape2 halangan yang menimpa.. tak saba nak tunggu.. excited sudahhh !!!! hahaha..
abes je klas ari jumaat, tros berangkat balik jb.. persiapan untuk sume nyer buat kat rumah atok.. riuh la suasana dirumah atok nnti.. lg2, klau aku yg ade.. mmg kecoh dibuatnyerrrrr... i..mcm2 bnde yg kne buat klau da blk nnti.. confirm penat nnti.. so, dri skg ni tak boleh nak gune kan tenaga lebih2 sgt sbb perlu di gunakan untuk next week... :)


SUMPAH AKU TAK SUKE !!!!

lecture tax akan bertukar dengan lecture yg lain.. sbb madam tu nak bersalin tak lame lg.. dala aku tak suke ngan madam tu... errr ! walaupon madam tu tak de wt pasal dgn aku, aku tetap tak suke ngan die... ni semua sbb KAU punyer pasal la. disbbkan aku tak suke ngan kau, dan muke lecture tu plak ade lebih kurang mcm kau, dgn lecture2 jugak aku tak suke... mmg kau ni btol2 buat bala lah kat hidop aku.. sepanjang kelas mdam tu aku akan tunduk je tgk buku, just dgr je ape yg die ckp.. klau aku tgk die pon, aku akan tgk dengan pandangan yang sgt tajam. mmg sumpah aku tak boleh nak tgk lecture tu.. aku rase mcm nak pegi je kat die, tumbuk muke die.. ishhhh!!!! knpe lah mst ini sume jadi.. mmg btol2 menguji tahap kesabaran aku.. kau ni da la susahkan hidup aku, pastu skg ni disbbkan aku benci dgn kau, org yg tak bersala pon aku jd tak suke.. tp klau kau la kat depan mate aku, mmg kne la kau.. dugaan btol la ni sume.. 

ape yg aku boleh buat cume saba, dan tenangkan hati bile masok klas madam tu.. seriously, mmg aku kne kosongkan fikiran aku semua masok klas madam tu.. klau tak mmg perasaan mara aku membuak... errr !!!!! tak suke, tak suke, tak suke!!!!!! 

klau sekali aku da tak suke kat org tu, smpai bile2 pon aku tetap tak suke.. jgn mimpi la aku nak tgk muke kau smbil senyum.. pndangan kau pon aku tak nak.. sbb boleh buat mata aku sakit jeeeeee.... 


BENCIIIIII !!!!!!!

Monday, 25 June 2012

..........

da lame tak update blog, ni sume disbbkan laptop sudah rosak. laptop ooo laptop knpe la kau rosak.. ish2! disbbkan kan kau aku kne kuarkan duit.. ape lah nasib badan laptop sudah rosak.. dah tak boleh nak byk ckp, yg penting kne btol kan.. tu je.. dan mule lah aku nak collect duit kat semua org.. semua family aku, aku mintak. tak kire lah sape.. hehehe.. terime kasih la kpd siape yg sedia untuk menyumbangkan duitnyer untuk aku. hehe.. klau ikotkan hati aku, mmg aku mls nak betolkan, biarlah laptop tu nak rosak untuk selamenyer.. hehehe.  


sem ni agak kusut jugak lah kapale aku dibuatnyer.. mcm2 bnde kne buat.. da takde makne nyer nak rilex2 mcm sem lepas. huhu.. study, study , dan study.. 


to awak, untung lah this week kereta baru da kua... kannn.. pasni bergaya sakan lah kan dengan kereta bru tu..tunggu saye blk jb tau.. nak naik kete baru... heeee..awak awak, walaupon saye blk jb, saye dpt jumpe awak kejap je.. dan byk mase saye abes kan untuk family. terime kasih sbb awak faham... hehehe.. terime kasih jugak belikan tiket untuk saye balik kl.. hehe.. tak lupe jugak durian,, pehhhh ! mmg sedap.... suke sgt.


walaupon blk jb ari tu mak tak msk kat rumah, mak belikan aku durian byk2. mmg mak sroh aku mkn puas2 durian tu smpai terbalik. pagi petang siang mlm aku melantak durian je.. bau aku dah mcm durian.. kadang2 bile ddok kat rumah je pon best jugak, sbb dpt spend time ngan family.. bukannyer selalu pon aku buat smpai tu, sbb selalu nyer aku akan kua g jln2.. hehehhe


Thursday, 7 June 2012

SAY HELLO TO NEW SEMESTER!!!!

This sem was awesome!! mmg meriah la klas sem ni, semua geng2 aku 1 klasss.. Wow! Kecoh la.. Hehehe.. Ape2 pon tak saba nak blaja lg. Nak jumpe member2 sume.. Tak saba nak perah otak lg..

Ape2 pon sem ni kne target btol2.. Kne bersaing dengan sume mmber aku.. Yg penting study group. Sem ni ade law lg, adoiiiii.. Lemah aku dgr subject ni.. Rase mcm nak pengsan pon ade jugak. Otak aku ni bukan nyer suke sgt bab2 menghafal ni.. Huhu. Ape2 pon I'll try my best.. Aku akan pastikan, semua berjalan dgn lancar, insyaallah..

To all my friend, all the best for this semester.. Study hard and study smart, focus. Kali ni takde nyer nak main2 lg..

Doakan aku ngan sume mmber2 aku berjaye dgn cemerlang yeeeeeee.. :)

Saturday, 28 April 2012


28/4/12 adalah tarik keramatbuat kawan aku yg bernama ALIA kerana beliau telah bergelar tunangan org.. hehe.. selamat alia! best sgt dpt pegi majlis ko, dpt jumpe mmber2 yg dah lame tak jumpe.. walaupon ramai lg yg tak boleh nak dtg majlis ko, aku happy sbb dpt jumpe mmber2 yg dpt pegi majlis ko.. nmpaknyer alia lah kawin dulu antare kiteorg sume.. heeeee... alia, semoge ko kekal dengan si die hingga ke akhir hayat, aku sentiase mendoakan kebahagiaan ko alia.. ape2 pon kite tetap akan jadi sahabat smpai bile2..


kepade kwn2 yg lain, aku menantikan korang punyer majlis pulak lepas ni.. hehehe.. agak2nyer sape lah kan yg akan ikot jejak langkah alia.. huhuhuhu


menunggu alia sedang di sarungkan cincin.. takde tempat dah, so tangge pon jadi lah.. walaupon ddok kat tangge tak elok.. hehehe


hadiah untuk alia dari kami...


kawan2 yang dtg memeriahkan majlis alia.. BFF <3


love u ALIA!!!!!

CONGRATS SAYANG...... MUAHHHHHHHHXXXXXXX !!!!!

Monday, 16 April 2012

suka dan duka

Cuti sem sudah bermula.. Seronoknyer boleh rehat2 kat rumah.. Tp takde lah rehat sgt kannn. klau dah cuti ni mule lah kan aku nak menyibuk kan diri dengan bekerja.. Haha.. Mcm biase lah rutin biase aku klau cuti sem.. Keje kali ni aku jadi lain sikit. 1st day masok keje je sume org tengok aku mcm nmpak hantu.. Dieorg sume terkejot dengan transformasi aku.. Tambah2 lah pulak kulit aku sunburn lepas g pd ari tu.. Haha. Ade yg sokong, ade yg tak.. Yg tak tu sume org cina.. Boleh pulak dieorg sroh aku tak pyh transform. Ish! Ape2 yg korang ckp aku tak peduli, aku dengan pendirian aku.. Nak terima, terima. Tak sudah ! Haha.

Baru je bape ari ke aku dah mintak cuti seminggu, lebih kannn ! Haha.. Seminggu ni lah mase aku nak g jln2 ngan akak n abg ipar aku.. Aku tau aku sibok kcau dieorg nak g jln2, tp peduli ape aku, aku tetap nak ikot jugak ! Penat jugak berjalan ni, dan paling yg aku tak suke adalah kulit aku makin bertambah hitam. Adoooiii ! Rentung sudah ! Tak sukenyer, nak jd hitam bukan main senang lagi, tp nak jd putih memakan mase yg lame tu.. Dan mcm2 produk aku dah try supaya kulit aku tak kekal hitam untuk selamanya.. Seronok sgt jln2 dpt release tension. Yg penting aku jeles tgk akak n abg ipar aku bahagia.. Bile lah aku nak jd mcm dieorg.. Romantik je abg ipar aku tu. Geram plak aku.. Dan aku mule lah teringat bnde2 yg tak patot! Bile aku ingat je mst aku akan tepok dahi aku ! Hahaha bengong lah aku ni..

Dlm keadaan seronok2 tu aku dpt berita yg sgt menyentuh hati aku.. Seorg kawan satu pasukan netball aku telah kembali menghadap illahi.. Bru ari tu je kiteorg main game i-metro same2.. Aku sayang kau sgt2 nur fazlyna kasim.. Kau seorg sahabat yang baik dan sgt memahami.. Terime kasih kerana engkau telah menghabiskan mase kau bersama kiteorg seblom kau pergi untuk selamanya.. Byk kenangan kite fazz.. Semoga kau tenang di sana, aku di sini sebagai sahabat kau sentiase akan mendoakan engkau.. Amin. AL-FATIHAH

Kami semua pasti akan merindui kau fazz.. :'(

Saturday, 31 March 2012

yeah ! saye dah smpai kat jaybee.. tersangat rindu dengan suasana di jaybe.. :)

abes je tournament netball i- metro aku teros packing2 brg nak blk jb.. tak tunggu2 nyer lagi.. aku nekad, aku nak blk jugakk.. heee.. fuh ! mmg tersangat etih sbb bru je lepas abes game tros nak blk dah.. so, disbbkan aku cuti lame,, mmg berbakol baju lah kan aku bwk.. hehehe.. 4 beg aku kne angkut sorg... dan semua beg tu penuh dengan baju, dan semuanyer berat die mmg mcm batu.. hahah.. gigih aku bwk berat2, dah lah kne naik tren nak g tbs.. fuh,, mmg sakit2 badan aku angkat beg berat2.. mcm biase lah kan, klau dah katdlm bas mmg kne aku tido je lah.. dan seda2 je dah smpai kat jb.. 


smpai je kat larkin mcm biase lah, org tersayang yg jemput.. heeee.... baru nak pusing2 jb, tibe2 terserempak ngan wani n ekin.. ape lagi jd mcm org giler dah aku.. hehe.. si die plak bg lesen aku lepak ngan mmber2 aku.. ape lah,, mmg aku tak kan lepaskan peluang ni lahhh.. sbb da lame tak jumpe dieorg.. mmg mlm ni keluar, aku keluar ngan kawan2 aku, die plak kua ngan kawan2 die.. hehe..

tapi nasib baik lah aku terserempak ngan wani n ekin.. rupenyer si die ade plan nak kenal kan aku dengan kawan2 die.. hehehe.. MALUNYERRRR! hahaha.. bab2 mcm ni lah aku tak suke nak bersuai kenal bagai.. hahaha.. rasenyer klau takde wani n ekin mau keras kejong aku.. hahah.. bestnyer, dlm satu mase dpt jumpe si die ngan mmber2 aku sekali.. seronok ! 




ape pon awak, sorry tak lepak sekali dengan awakkk.. heee,, walaupon kite lepak same tempat tp lain2 table awak tak kesah.. mcm ni lah bru cool kann.. heheh.. 

Friday, 30 March 2012

award for me.. tq!

tibe2 aku bgn je dr tido ade call dari miss bibie.. die kate aku dijemput hadir untuk majlis yang akan diadakan kat kolej.. aku dengan mamainyer pon tros perkate iye.. aku pon tanyer lah knpe aku dijemput hadir, die kate aku ade terime anugerah.. anugerah??? time tu aku jd blur, aku terpikir bile mase plak lah aku ade masok competition ape2 smpai aku menang anugerah ni sume.. haha.. so, aku assume tu sume main2 kot.. so, aku tak pegi lah majlis tu..


hah! rupe2nyer, mmg btol pon aku dpt anugerah.. dan ramai yang jumpe ngan aku ckp knpe tak pegi majlis... aku plak jd blur kejap.. tak sangke lah ape yg miss bibie tu ckp btol.. dieorg ckp aku dpt anugerah penghijraan.. alhamdulillah.. tak sangke lah plak ade anugerah mcm ni..


tak sangke lah plak ade org yg nilai ni sume.. act, aku berhijrah pon bukan sbb aku nak dpt award atau dpt pujian.. aku berhijrah dengan keikhlasan hati aku sendri.. bkn sebab ade org pkse aku ke, or sebab lain2.. penghijrahan aku bukanlah dr segi penampilan je.. aku bukan nyer nak tunjuk2 kat org yg aku ni dah berubah or ape2.. yang penting, aku lebih gembira dengan dri aku sekadar, rupenyer lebih sopan dipandang org bile menutup aurat ni.. insyaallah ini semua akan kekal hingga akhir hayat aku.. 

thank you for all the support guys !





Wednesday, 28 March 2012

holiday with my babies..

lepas exam je masing sume tros nak pegi berjalan.. wow ! mmg semua org sepakat lah nak pegi pd... walaupon masing dah tau risikonyer bile pegi pd.. semua tetap sejutu je.. risikonyer ape lagi kannn,, muke akan jd hitam lah... hahaha..


dengan hanye plan 1 ari je... pas abes exam tros g beli barang2 unruk buat bbq.. mmg sangat penat, dalah mlm seblom exam tu tido tak ckop, abes je exam nak kne g beli brg2, kemas rumah, perap ayam, sume kne buat.. walaupon penat, tu semua berbaloi.. sbb sgt happy dengan dieorg sume..


dr kl kiteorg bertolak dlm pkol 9 lebih.. smpai sane dlm pkol 12.. tros check in kat GLORY BEACH RESORT.. agak besar lah jugak bilik die untuk kiteorg berlapan... hahah.. tu pon tilam kne kongsi2.. smpai2 je kat hotel, rest dulu.... pastu tak lame lepas tu masing2 sume tros turon n terjon swimming pool.. haha.. walaupon matahari berada kat atas kepale, kiteorg peduli ape... tetap jugak nak mndi.. hehe.. have fun giler sbb kiteorg je yang ade kat swimming pool tu.. terpekik- pekik kiteorg.. mmg sangat bising kiteorg buat.. lepas semua dah penat, semua naik bilik dan mmbute ! nasib baik lah nisha ade tolong kejut kan semua org,, klau tak mmg hanyut lah semua org tido.. hehe..


masing2 sume siap2 untuk pegi ber- bbq.. lepas semua tempat kiteorg pusing untuk cari tempat bbq, last kiteorg bbq kat pantai saujana je.. mule2 mmg kiteorg je yg buat hal sndri bbq.. tak lame lepas tu byk jugak lah kumpulan yg nak ber- bbq.. mule2 risau jugak nak bbq kat tmpat public,, maklum lah kannn kiteorg sume ni perempuan.. kang klau jadi ape2 susah lah plak.. tapi takpe.. kiteorg bedal je.. mmg mkn smpai kenyang lah semua org.. credit tu nina dan wana yg menghidupkan bara.. penat dieorg.. hehehe.. 


ber-bbq smpai main2 kat tepi pantai.. sgt best, dengan angin, n bunyi ombak.. teringat mase kat pantai desaru dulu... heeee.. tp ade bnde yang jadi.. yang boleh meremangkan bulu tengkong aku.. ish ! boleh pulak ade kejadian yg aneh time kat pantai tu.. kesian ina kne kacau.. nasib baik lah tak ape2.. balik je ina pesan kat semua org mndi seblom tido... masing2 pon tunggu turn untuk mndi.. wana mndi last sekali, dan semestinyer die lah org yg akan tido last sekali.. die pulak dengar bunyi macam2.. ish ! nasib baik semuanyer okay, takpe ape2 bnde yg tak baik berlaku.. 


aku sedar pukol 7 pagi, dan aku kejotkan semua org mcm nak pecah tekak aku jerit.. tp masing2 buat bodoh je.. ish ! aku rase time tu mcm nak pijak2 je sorg.. yang penting adalah aku kejot ina dulu, sbb kiteorg plan nak mndi kolam pagi2.. yes ! yang berjaya bgn adalah ina, za, aj dan nurul... wana, nisha dan nany tak berjaya aku nak buat ape2... aku ngan ina pergi berendam kat swimming pool.. zana, nurul, aj pergi breakfast kat coffee house.. sbb cume 3 org je yg boleh g breakfast... aku ngan ina hanye bau mknan je dr kolan tu.. hehehe.. 


kiteorg sume check out dalam pkol 11 lbh mcm tu lah.. ni bukan nyer nak blk tros.. next destination...... TELUK KEMANG !!!! kat sini mmg sangat best, mcm2 ade.... semua bnde kiteorg main kat sini.. banana boat, jetski, donut.. sume kiteorg main... walaupon duit masing2 banyak dah melayang, tetap jugak nak main bnde2 ni sume... seronok sgt, tp penat die mmg terasa.. fuhhh!!! takpe kiteorg sume rela penat untuk bersuka ria.. hahaha..




semuaorg happy pergi sini.. next sem nak pegi tempat lain pulak.. kali ni nak pegi tempat2 yg best2 sikit.. ish! tak sabar nyer nak pegi lagi mcm ni... heeee